Корисні матеріали від Жіночого ветеранського руху

 

Спільнота Жіночий ветеранський рух на власні й сторінці у фейсбук поділилась корисними матеріалами, які допоможуть покращити психологічний стан та рівень життя.
🖌️Набір на безоплатні офлайн курси англійської мови для ветеранів/нок
Veteran Hub запрошує ветеранів та ветеранок доєднатися до окремих груп з вивчення англійської мови. Перша група і знанням англійської рівня А1, а друга рівня А2.
A1 — якщо ти зовсім не вивчав мову, або знаєш трохи та хочеш у майбутньому поглиблювати знання;
A2 — якщо ти можеш підтримувати розмови на загальні теми, розуміти та використовувати поширені фрази, а також читати та писати прості тексти.
У рамках курсу можна покращити свої знання з граматики та розмовної мови. Курс вестиме ініціативна група VINSPIRED TEACHERS: Олеся Савельєва, Настя Островська, Даша Шинкарук, Аліса Футинська.
Заняття триватиме 6 місяців, щопонеділка з 18:00 до 19:20.
Адреса хабу: м. Вінниця, вул. Славетна, 29.
Зареєструватися на курс англійської офлайн можна за посиланням https://docs.google.com/.../1FAIpQLSe1FyZyxxhB.../closedform
🖌️ГО “Наукова асоціація кібербезпеки України” та Київ Мілітарі Хаб організували проєкт “Veterano Cyber Cluster 2.0”
Мета проєкту — реінтеграція ветеранів та ветеранок через профорієнтацію, навчання, стажування та працевлаштування в компанії за фахом кібербезпека.
Взяти участь у проєкті можуть ветерани та ветеранки України, які мають офіційне підтвердження свого статусу.
Навчання розпочнеться 25 березня 2024 року та триватиме 3 місяці в онлайн форматі. Подати заявку потрібно до 20 березня 2024 року.
Аби подати заявку, переходьте за посиланням.
Ветеранський фонд України фінансуватиме бізнеси ветеранів
Конкурс називається “Варто почати власну справу”. Сума фінансування одного бізнесу — від 500 тис. до 1,5 млн гривень.
Подати заявку можуть:
ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці;
дружина або чоловік ветерана, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці, у разі, якщо проєкти спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я;
юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за рік до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.
Старт приймання заявок – 6 березня 2024 року, а кінець – 18 березня 2024 року.
Детальніше про конкурс читайте за посиланням https://docs.google.com/.../1FAIpQLSd.../viewform
🖌️Гранти для розвитку ветеранського бізнесу
У липні 2022 року в Україні стартувала програма єРобота, до якого входять п’ять різних програм:
Гранти на будь-який мікробізнес у розмірі до 250 тис. грн.
Гранти до 8 млн грн на розширення чи створення �підприємств у сфері переробки.
Гранти на посадку садів – до 400 тис. грн на 1 га.
Гранти на будівництво нових теплиць – до 7 млн грн.
Гранти для ветеранів та другого з подружжя
Така програма триває задля підтримки та розвитку ветеранського бізнесу в Україні та щоб допомогти ветеранам/-кам пройти процес адаптації та реінтеграції у суспільстві.
Подати заявку на участь у грантовій програмі, можуть:
учасники бойових дій
особи з інвалідністю внаслідок війн
їх близькі родичі — дружина/чоловік учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни
Детальніше про отримання гранту читайте на сайті “єРобота”.
Подати заявку для участі у конкурсі можна на порталі «Дія»
Подання заявок триває до 24 березня 2024 року. Наступний етап - з 25 березня до 7 квітня 2024 року.
🖌️Безкоштовне навчання та нова професія для УБД і ветеранів з інвалідністю
Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, за направленнями служби зайнятості можуть безкоштовно пройти навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Освіту можна отримати за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами. Термін навчання складає до 6 місяців. Участь в цьому експериментальному проєкті беруть 8 центрів ПТО.
Окрім безоплатного навчання, держава компенсує витрати на медичний огляд та проїзд, учнів забезпечують проживання в гуртожитках. Також компенсують витрати на проїзд та проживання як тим, хто навчається, так і тим, хто супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни І групи.
Для проходження професійного навчання здобувач освіти має подати заяву за формою центру зайнятості або в електронній формі на сайті https://edveteran.dcz.gov.ua/
🖌️12 березня стартував новий сезон конкурсу бізнес-ідей “Роби своє”, який має на меті підтримати український бізнес, зокрема локальні бізнеси створені ветеранами та членами їхніх сімей.
Цьогоріч сумарний бюджет грантів складає 10 млн грн. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях.
Взяти участь у конкурсі можуть ветерани, військові або їхні родини; підприємці, що вже мають чинний бізнес; підприємці, чий бізнес постраждав через повномасштабне вторгнення; жителі громади, які тільки планують почати новий бізнес.
Заявку на конкурс «Роби своє» 2024 року можна подати до 9 квітня за спеціальною формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/